Brans Almelo B.V. nieuwsberichten

    Bekijk een greep uit ons nieuwwerk en speciale opdrachten lees meer

Nieuws onderwerpen:

 

 


Klaar voor de toekomst....

2011 was voor Brans Almelo BV een stormachtig jaar. Het bedrijf groeide van 21 werknemers naar 34 werknemers en verhuisde naar een nieuwe ruimere lokatie waar de goudsmeden en de horlogemakers nu volledig gescheiden ateliers in gebruik hebben genomen.

De verhuizing is in goede orde verlopen en alle werknemers hebben hun plaats gevonden. Daarmee is de groei van het aanbod werk in goede banen terecht gekomen. Brans Almelo BV doet al jaren de aftersales voor de trendy sieraden merken Buddha to Buddha en Blessed Jewelz, maar daarnaast kun u sinds een paar maanden ook terecht voor de after sales van de horlogemerken AB Art, Sector en Chronotech. Per 1 januari is Brans Almelo BV ook Swatch Group certified service center op het meest uitgebreide niveau!
Op 13 februari is er een openhuis georganiseerd van 15.00 tot 20.00. U bent van harte uitgenodigd om al deze mooie ontwikkelingen zelf te komen bekijken!

 


Brans Almelo BV wordt servicecenter A.B.Art horloges!

 

Trots mogen wij u laten weten dat wij per 20 oktober 2011 het Nederlandse service centrum voor A.B.Art horloges zijn.

U kunt vanaf vandaag bij ons terecht voor de snelle afhandeling van uw garantiereparaties en reguliere reparaties A.B.Art watches.

A.B.Art swiss made watches kenmerken zich door eenvoud en minimalistische vormgeving gecombineerd met hoge kwaliteit zwitserse uurwerken.

Meer zien?  www.abartwatches.com

 

 


Brans Almelo BV gaat verhuizen!

 

Op 15 augustus is het dan zover... de overdracht plaats van ons nieuwe bedrijfspand. Door de jarenlange aanhoudende groei van het aanbod horloge en sieraadreparatie is onze huidige locatie in het centrum van Almelo te klein geworden.

Op onze nieuwe lokatie, Zeearend 9, kunnen we u nog beter van dienst zijn. Eind september hopen we te kunnen gaan verhuizen en per 3 oktober zullen we in ons nieuwe pand daadwerkelijk starten. We hopen dan ook snel de levertijden en het serviceniveau weer te kunnen handhaven zoals u van ons gewent bent.

 

 

 

 

 


Brans Almelo BV ook te vinden op de Trade Mart Utrecht

 

 

Per 1 november kunt u voor informatie over onze diensten ook terecht op Jewels and Watches.

 

 

STAND C352 aan het lounge gedeelte Tussen Junghans en De Goede Doel Bedels (TLM Groep).

In verband met de grote veranderingen die binnen onze organisatie doorgevoerd worden zullen wij pas op 1 november de stand kunnen bemannen.

 

 

 

 


 

 

2011 Juni, Ben 25 jaar in dienst

 

Ben kwam op 1 juni 1986 ons team versterken. Na zijn opleiding is hij bij een juwelier in Denekamp gaan werken Toen na een aantal jaren kwam de wens om wat anders te gaan doen waarop hij bij Brans solliciteerde. Ben is als assistent bedrijfsleider lid van het management team. Op 10 juni gaan we dit jubileum vieren.

Ben Bedankt! We hopen dat je nog lang deel zal uitmaken van ons team!

 

 

 

 


 

2010 September, uitbreiding horloge atelier afgerond

Half september hebben wij ons nieuw ingerichte horloge atelier in gebruik genomen. Door de snelle groei van het aanbod horlogereparaties zagen wij ons genoodzaakt om het aantal werkplekken voor horlogemakers uit te breiden van drie naar vijf. Hiervoor hebben wij inpandig eens goed gekeken naar de indeling en hoe die geoptimaliseerd kon worden. De logistieke afdeling hebben we verplaatst en het goudsmidsatelier efficienter ingedeeld waardoor de benodigde ruimte vrij is gekomen. Ook hebben we een scheidingswand geplaatst tussen het horlogeatelier en het goudsmidsatelier waardoor de ruimte beter stofvrij blijft. We zijn er in geslaagd om een efficient atelier in te richten. Nieuwe werkbanken en stoelen, meer opbergruimte voor fournituren en onderdelen en een grote uitgebreide schoonmaak unit hebben we geplaatst.

Momenteel werken wij met 4 horlogemakers maar er is ruimte voor nog een extra collega. Er is dus voorlopig weer voldoende ruimte om extra horloge reparaties voor u te kunnen verzorgen.

 

 

 


2010 Augustus......Jan Wolfs 50 jaar in dienst!

Jan Wolfs begon als 15 jarige jongen bij Willem Brans.

Hij zat op de HBS en bleef zitten waarop zijn vader zei dat hij maar een baantje moest gaan zoeken. Puur toevallig kwam hij bij Brans terecht.

Bij meneer Brans heeft hij zijn opleiding gedaan die hij later heeft verguld met een diploma door samen met een aantal collega's een staatsexamen op de Vakschool in Schoonhoven te doen.

Het was keihard werken, Willem Brans was jong en ambitieus dus dat was van s'morgens vroeg tot s'avonds laat buffelen.

Jan was belangrijk voor de firma Brans, klanten kwamen regelmatig werk bij hem thuis brengen als "de baas" er niet was. Hij nam dat dan de volgende morgen mee naar de zaak. Zo hadden ze eens ringen thuis van 20.000 gulden, die heeft hij onder zijn matras verstopt omdat hij bang was dat er iets mee zou gebeuren, en nog had hij de hele nacht geen oog dicht gedaan. (20.000 gulden, in die tijd kocht je daar een huis voor....)

Het bedrijf groeide gestaag en ook Jan groeide, hij werd bedrijfsleider. Toen meneer Brans in de zeventiger jaren erg ziek was heeft hij de dagelijkse leiding op zich genomen.

Jan...Grote mond/groot hart.

Als je een probleem had waar Jan iets aan kon helpen, zou hij dat zeker niet laten.

Jan was niet alleen voor de firma belangrijk, hij was ook raadgever voor zijn collega's....als die eens wat problemen hadden met "meisjes gerelateerde ziektes" ( tegenwoordig SOA genoemd), vroegen ze dokter Jan om raad!

Geschiedenis wist Jan alles van...net een wandelende winklerprins...hij wist gewoon alles en hij had altijd gelijk...

Frankrijk, ook een grote passie van Jan...en volleybal...

50 jaar in dienst = ook 50 verjaardagen. Waar de jongere generatie op saucijzenbroodjes trakteert, braadde Jan op zijn verjaardag eigenhandig gehaktballen als traktatie!

Jan is specialist in het maken van heren zegelringen met steen. Achtkant of antiek geslepen stenen...Jan draait er zijn hand niet voor om.

Sinds 3 jaar werkt Jan nu parttime.. partime vutter dus... als zijn gezondheid het had toegestaan was hij nog wel een paar jaartjes zo door gegaan.

Het was een fijne collega waar ik en met mij vele collega's veel van hebben geleerd wij missen hem nu al.

Zonder zijn bijdrage was Brans Almelo BV niet geworden wat het nu is!

Op 22 oktober hebben wij samen met zijn vrouw en kinderen uitgebreid stilgestaan bij dit unieke feit.

Jan bedankt!


2010 maart.....En de winnaar is.....Eva Theuerzeit!

 

Op maandag 8 maart 2010 zijn de winnaars van de NOW bekendgemaakt.

In de categorie gevestigde goud- en zilversmeden worden een eerste, een tweede en een derde prijs uitgereikt. Na een paar spannende maanden met als hoogte punt de uren voor de feestelijke prijsuitreiking in de Efteling was het dan vanmiddag eindelijk zo ver!

Het werk van Eva heeft niet alleen de vakjury betoverd maar ook het aanwezige publiek.

Ze heeft dan ook de juryprijs en de publieksprijs gewonnen. Jurylid Mei Li Vos zegt over deze ring: "Een kunstwerk dat betoverend is. Hier krijg je zelfs kleine kinderen mee stil die je het wonder van de schone kunst wil leren."

Wat een prachtige kroon op haar werk een bevestiging van haar vakmanschap.

Wij zijn persoonlijk maar ook als bedrijf erg trots op het feit dat er zulk talent bij ons achter de werkbank zit!

 

Eva; Hartelijk gefeliciteerd en veel succes en creativiteit gewenst!

 

Ook als collega's zijn we natuurlijk erg trots op Eva, een flinke bos bloemen en een versierde stoel vielen haar ten deel. Er was ook erg veel belangstelling vanuit de regio, maandagmiddag nog voordat de uitreiking plaatsvond, belde er al een verslaggever van de Twentse courant. De volgende morgen 9 maart stond er al een leuk artiekel met foto's van de ring in deze krant. Dinsdagmorgen meteen met een intervieuw voor radio Oost, bloemen kaarten e-mails. Dinsdagmiddag was Eva te gast in het tv programma "en dan nog even dit" van RTV Oost, heel erg leuk om te doen. Als u de uitzending wilt zien klik dan op deze link.http://www.rtvoost.nl/tv/?uid=148054

De volgende dag nog meer verslaggevers en een felicitatie telegram. Zaterdag 13 maart nog een heel groot artikel in de Twentse courant, erg overweldigend!

 

Het was allemaal te doen om deze ring;

De ring "Kom Dichterbij" is gemaakt van 14 karaat geelgoud en bewerkt met diverse edelstenen, waaronder een grote blauwe topaas die is vastgezet met  gouden waterlelie bladeren, het hart van een bloem met een oranje saffier, verder een sterrobijn, een clutivé parel en accenten van acrylhars. Verder is er veel te zien op "het eiland in de lucht"; een konijntje met vleugels, een paddestoel met een deurtje piep kleine vlindertjes en een fantasie plantje met bengelende klokbloemetjes.

Kortom FANTASTISCH!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor Eva's eigen website; www.evatheuerzeit.nl

Voor meer informatie: www.nederlandseontwerpwedstrijd.nl

 

 


 

2009,  November, Het ontwerp van Eva is genomineerd voor de Nederlandse Ontwerp Wedstrijd!

 

De jurering van de inzendingen voor de Nederlandse OntwerpWedstrijd 2009 – 2010 heeft eind oktober plaatsgevonden en de deelnemers hebben bericht gekregen over hun eventuele nominatie. De vierde editie van de NOW kreeg het thema ‘de BetoveRING’ mee, waarbij enkel ringen ingediend mochten worden. Uiteindelijk zijn er vijftien ringen genomineerd in de categorie gevestigde goud- en zilversmeden.

Eva genomineerd

Eva, Mariëlle en Gabriëlle hebben alle drie een ring ontworpen, gemaakt en ingestuurd en uiteindelijk is Eva met haar visie op een BetoverRING één van de 18 genomineerden. Wij filiciteren haar met dit resutaat. Eva werkt nu bijna drie jaar bij Brans Almelo BV. Ze is een veel belovend jong talent met veel liefde voor ons vak.

Eva heeft veel tijd en creativiteit in haar ontwerp gestoken, elke dag na werktijd kwamen er weer nieuwe elementjes bij; een grote echte blauwe topaas vormt een vijver. de steen wordt vast gehouden door lelie bladeren, verder nog een kabouterhuisje en een konijn, bloemen uit dromeland en aan de binnenkant nog voetafdrukjes van een dier! Dit alles heeft zich vertaald in een betroverende ring, echt heel goed gedaan! Het zal mij verbazen als dit geen winnend ontwerp is.

Op maandag 8 maart 2010 worden de winnaars van de NOW bekendgemaakt. In de categorie gevestigde goud- en zilversmeden worden een eerste, een tweede en een derde prijs uitgereikt.  Nogmaals Eva gefeliciteerd!

Voor Eva's eigen website; http://feelfreedesign.com/siteEVA/index.html

Voor meer informatie: www.nederlandseontwerpwedstrijd.nl


2008, 1 augustus, Gerrit 40 jaar in dienst bij Brans Almelo BV

Gerrit  ging op 20 jarige leeftijd voor Willem Brans werken. Brans bracht hem de fijne kneepjes van het vak bij en een aantal jaren is Gerrit dan ook met glans geslaagd voor zijn goudsmidsexamen in schoonhoven.

Al die jaren heeft hij zich meer dan 100% ingezet voor ons bedrijf; als goudsmid, graveur, prijzer. We zijn Gerrit dan ook erg dankbaar voor zijn bijdrage en hopen hem nog lang als collega in ons midden te houden, al is het dan vanaf 1 september nog maar voor twee dagen per week......

Gerrit bedankt!

 

 


 

2001, 1 januari

BRANS ALMELO BV IN ANDERE HANDEN

Geruisloos en nagenoeg onzichtbaar voor de buitenwereld heeft zich per 1 januari 2001 een verandering voltrokken bij goud en zilversmederij Brans Almelo b.v.. Dhr. W.M. Brans, tot die datum directeur, heeft de zaak overgedaan aan familie Van Harten uit Ede. Uiteindelijk verandert er niets, de vertouwde naam Brans Almelo bv blijft evenals het internet domeinnaam www.bransalmelo.nl  gewoon gehandhaafd, wat wel veranderd is dat per 1 januari 2001 de heer en mevrouw van Harten directeur/eigenaar zijn geworden. Samen gaan zij de uitdaging aan de kennis, kwaliteit en ervaring te consolideren en waar nodig nog te vergroten.

De heer Brans had eigenlijk helemaal geen plannen om zijn bedrijf over te doen. “Toen ik door de heer van Harten hierover werd benaderd, ben ik er serieus over na gaan denken en is het balletje gaan rollen. Toen hij destijds naar Ede vertrok om daar zijn eigen zaak te gaan runnen, hebben wij hem met pijn in het hart laten gaan, het is nooit leuk om een volleerd vakman en een aimabele persoonlijkheid kwijt te zijn. Mijn bezorgdheid ten aanzien van een eventuele bedrijfsoverdracht gold met name mijn medewerkers. Maar toen dat goed geregeld bleek te kunnen worden heb ik de knoop doorgehakt” aldus de heer Brans. Een en ander betekent dat de man die piloot had willen worden en inmiddels ook al dertig jaar zijn vliegbrevet bezit, zich voortaan kan overgeven aan zijn hobby’s.

Een voor van Harten rustgevende gedachte daarbij is het feit dat de ‘ good old’ Brans voorlopig als adviseur aan het bedrijf verbonden blijft. “ Ik wil hem hier in Almelo goed in het zadel helpen” zegt deze “en” voegt hij er aan toe “De medewerkers vinden het prettig dat de heer van Harten op deze manier terug komt, want zo word het voortbestaan van het bedrijf weer gewaarborgd.”

Door elf jaar geleden een plaats in te nemen in het gerenommeerde goud- en zilversmidatelier verzilverde van Harten zijn vakopleiding in Schoonhoven, het oudste opleidingsinstituut op dit gebied in Nederland. Tijdens zijn opleiding volgde hij extra vakgerichte opleidingen zoals; incrustatie zetten van stenen en FGA edelsteenkunde. In Almelo doorliep hij alle stadia die een allround vakman op het gebied van goud en zilver moet doorlopen. In deze periode volgde de heer van Harten, mede als gevolg van zijn ambities, diverse managementcursussen via het MKB. “Op deze manier groeide hij uit tot een goed allround vakman” aldus de heer Brans.

Nu vijf jaar geleden verliet de heer van Harten het Almelose bedrijf om, samen met zijn vrouw, een juweliersbedrijf over te nemen. In Ede leerde het echtpaar in de praktijk wat zich afspeelt in een juweliersbedrijf, wat betreft de omgang met klanten en personeel. Inmiddels had ook mevrouw van Harten zich laten omscholen van verzorgende tot juwelier.”Het is hard werken geblazen als zelfstandige, vandaar dat mijn vrouw zich ook diverse goudsmidvaardigheden aanleerde” volgens de heer van Harten.

De reden voor van Hartens ‘switch’ naar Almelo is gelegen in het feit dat hij als ondernemer nieuwe kansen en uitdagingen niet uit de weg gaat. De inmiddels zeer goed renderende juwelierszaak werd per 1 mei 2001 verkocht aan een van zijn medewerkers, Angelique van den Bosch die met haar partner deze nieuwe uitdaging weer aangaat.

Omdat er ook voor de veertien werknemers weinig veranderd, blijft het Almelose bedrijf ook onder de nieuwe directie op de pijlers van vakkennis, vertrouwen en ervaring rusten. Een aantal van de aldaar werkzame goudsmeden is al 25, 30 en een al meer dan veertig jaar aan het bedrijf verbonden. Tot dus zijn de reacties op de bedrijfsovername uiterst bemoedigend geweest. Dat wil zeggen, er waren nauwelijks reacties, want het recent afgeleverde werk heeft dezelfde hoge kwaliteit als in de afgelopen veertig jaar dat de heer Brans de regie voerde.

Vooralsnog ziet Van Harten evenmin veranderingen optreden in de structuur van zowel het bedrijf als ook in die van de werkzaamheden die in het bedrijf worden verricht. Bijna 80 % van het aangeboden werk bestaat uit reparaties en restauraties, aangeleverd door de Nederlandse juwelier. Het ontwerpen en vervaardigen van nieuwe sieraden en juwelen blijft eveneens deel uitmaken van de reeks activiteiten, die aan de Wierdensestraat in Almelo worden ontplooid.

Waar Brans de laatste jaren als manager niet meer achter de werkbank zat, daar heeft zijn opvolger er een voor zichzelf ingericht. Niet alleen omdat het ambacht zijn passie is, ook denkt hij zo beter voeling te houden met de medewerkers,”want deze zijn immers je belangrijkste bron van inkomsten” aldus van Harten. Hij vertrouwt erop dat op deze manier Brans Almelo bv een begrip zal blijven in de wereld van juweliers en smeden in Nederland. Behalve dat hij zich met hart en ziel aan deze mooie uitdaging zal overgeven, zal zijn vrouw zich gaan bezighouden met de kwaliteitscontrole, dit naast het feit dit zij onmisbaar is als steun in de rug voor haar man. Dus ook op dat gebied verandert er niets want ook mevrouw Brans was tot op de laatste dag nauw betrokken bij de zaak maar dan met name op administratief gebied.

De familie Brans wenst al zijn oude relaties het beste en vertrouwd erop dat zij de heer van Harten met hetzelfde vertouwen tegemoet zullen treden als zij Brans dat de afgelopen jaren hebben gedaan. Van zijn kant uit zal hij alles in het werk stellen om dat vertrouwen waar te maken.


 

2003, juni: vakblad 'edelmetaal'

Edelmetaal; Brans Almelo BV

Steeds meer juweliers en goudsmeden ervaren het gemak van Brans Almelo bv. Het bedrijf neemt de meeste zorgen betreffende reparaties aan sieraden en nieuw werk uithanden. Geen zorgen van een zieke goudsmid of vakantieproblemen, geen verantwoordelijkheid voor een goudsmid op de eigen loonlijst. Kortom alle tijd om zich op de “core-bussiness” van hun onderneming te concentreren, want dat blijft toch de verkoop!

Waar een groot bedrijf klein in blijft?

Vakmanschap is de drijfveer; geen probleem zo groot of er is een oplossing voor handen.
Ook persoonlijk contact is een van de speerpunten van Brans Almelo bv, niet telkens een ander aan de telefoon zodat de communicatielijnen zo kort mogelijk blijven.

Kwaliteit

Over kwaliteit valt bij de firma Brans niet te discussiëren, concessies zijn niet mogelijk. “De moderne consument is erg kritisch en weet vaak exact wat wel of niet mogelijk is, daarom zijn wij van mening dat alleen perfectie goed genoeg is” zegt Marius van Harten. Ten allen tijden streeft men ernaar het sieraad in zijn originele luister te herstellen. Ervaring heeft geleerd dat consumenten dit waarderen en bereid zijn een op realiteit gebaseerde prijs daarvoor te betalen. Schijnbaar is de oorspronkelijke nieuwwaarde minder belangrijk, en laat men de emotionele waarde zwaarder wegen. De “pijn” van een relatief hoge reparatieprijs heeft men snel vergeten, maar over het plezier van een perfect uitgevoerde reparatie wordt lang door gepraat!

Vakkundig team!

Het aanbod van werk uit de juweliersbranche is het laatste jaar sterk toegenomen zodat het team nu uit 24 mensen bestaat. Stuk voor stuk prima vakmensen met allemaal hun eigen specialismen. Zo is er een zilversmid, zetters voor het incrustatie zetwerk, graveurs en ontwerpers. Maar in feite hebben alle goudsmeden disciplines zoals bijvoorbeeld het zetten van stenen, het monteren van ingewikkelde sieraden en galvanotechnieken onder de knie en zijn daardoor instaat de meest complexe opdrachten uit te voeren.

Veranderingen aan sieraden.

Iedereen kent de wel de veel voorkomende modellen voor het vermaken van trouwringen maar er zijn natuurlijk legio mogelijkheden, in principe kan bijvoorbeeld van een trouwring een fantasie ring gemaakt worden, passend bij een choker die de klant al heeft. Als u meer frisse ideeën op wilt doen kunt u zich aanmelden op de site van de firma Brans. Het adres is www.bransalmelo.nl . U meldt uzelf aan door via de button “INLOGGEN” op de link “aanmelden” te klikken. U krijgt dan een formulier op uw beeldscherm, welke u invult ( vergeet niet om zelf een willekeurig wachtwoord in te geven), en afsluit door op de button “aanmelden” onder aan het formulier te klikken. U krijgt dan binnen 24 uur een ontvangstbevestiging zodat u vanaf dat moment onze prijslijst kunt downloaden en in onze modellen collectie kunt bladeren.

Voor meer info; Brans Almelo BV, Zeearend 9, 7609 PT/ postbus 48 7600-AA Almelo 0546-819607


 

2009 Februari; De goudkoers blijft onverminderd stijgen


Bijna dagelijks wordt het record gebroken. Het oude record was van 1980. Momenteel schommelt de koers op de metaalmarkten tussen de 20.500 en de 22.500 €/kg bewerkt.


Veel beleggers steken hun geld in goud vanwege de financiële crisis, de zwakke dollar en de politieke spanningen op het wereld toneel. Er is nauwelijks nog vertrouwen in het wereldwijde financiële systeem. Goud wordt in onstabiele tijden als een veilige investering gezien. Ook de sterke vraag naar goud in landen als China en India drijven de prijs op. De goudprijs steeg in 2007 met meer dan 30%. Beurs analisten zien de koers nog doorstijgen tot boven de 23.000 €/kg

Doordat de goudkoers op dit moment zo hoog is, zijn wij genoodzaakt om telkens onze prijzen aan te passen.  In de meeste catalogi van leveranciers zijn de artikelen geprijst op een koers van € 15.000 per kg. houd u daarom ernstig rekening met forse toeslagen. Als u een vaste prijs wilt weten, bel dan eerst even voor u bestelt, dit om vervelende verrassingen te voorkomen.

Let u ook op dat u uw artikelen tegen de huidige koersen verkoop, dan voorkomt u dat u bijvoorbeeld een ring wilt terugkopen voor uw voorraad en daar net zo veel voor moet betalen als u er winkel verkoop voor gekregen hebt!

Voor de actuele koersen, zie www.kitko.com. De koers die gebruikt wordt door diverse leveranciers is het tweede getal, de verkoop koers.